top of page

Din chance for at redde liv.

Opdateret: 4. aug. 2022

Og det er på et helt specifikt frontafsnit. Der er daglige kampe og artilleribeskydning. Vi brug for din hjælp.


OBS! Målet for indsamlingen er nået. Jeg lader indlægget stå så andre kan læse det. (Opdt. 04-08-2022)

Det er helt ude ved skyttegravene. Derude, hvor kragerne for længst er vendt, og hvor gammel tun på nye dåser er sjælden gourmetmad. Derude, hvor ambulancer og civile biler ikke kan køre på grund af terrænet. Helt derude, der har vi virkelig brug for din hjælp.


Hvorfor det, tænker du måske. Kan i ikke klare den selv? Nej. Ikke længere. Tillad mig at give en kort forklaring; Når soldater bliver såret her, så bliver de sat nødtørftigt i stand med tourniquets og bandager. Hvis de er heldige, er der et skud morfin tilbage. Derfra skal de i al hast køres til et centralt opsamlingssted hvor der er bedre faciliteter til stabilisering af de sårede kvinder og mænd. Tid er en helt afgørende faktor for overlevelsesmulighederne, og mulighederne for at de undgår varige mén. Det skal gå rigtig stærkt, hvis de skal overleve og kunne komme hjem til deres familier igen.


Men. Terrænet er svært tilgængeligt. Vejene er mildt sagt dårlige. Der er stor risiko for beskydning. Speederen skal være i bund. Hele vejen. Det er absolut ikke nemt lige nu, og det bliver kun sværere at evakuere de sårede krigere, efterhånden som sommermånederne fordufter i rekordfart som en tønde Aperol Spritz til Musik i Lejet. Winter is coming.


Der er akut behov for et helt specifikt type køretøj: en firehjulstrukket 'minibus' med en kraftig motor, lav gearing og med medicinske faciliteter. Den har plads til hele tre gange så mange soldater som det nuværende evakueringskøretøj. Det betyder færre ture frem og tilbage. Hurtigere behandling af de sårede. Mindre risiko for medicinsk personel og civile chauffører.


Sådan et køretøj er ikke helt billigt. Det koster 110.000 danske kroner. Men det kan transportere tre soldater på bårer og fem på sæder. Samtidigt. Og vi har brug for din hjælp til at skaffe pengene. Mange har allerede bidraget og vi er nu allerede halvvejs i indsamlingen! Det varmer virkelig mit hjerte, at se så mange af jer med bidrag. Det er gavmildhed. Og det er gavmildhed der gør en kæmpe forskel. Lige præcis NUL kroner bliver brugt på administration. Alle dine penge går direkte til formålet, uden svinkeærinder. Vi er der ikke for at få løn. Vi er der, fordi vi ikke kan lade være.


Alle involverede er frivillige, der på forskellig vis har kastet sig ind i kampen for at stoppe den russiske invasion. Jeg beder dig inderligt om et bidrag. Intet bidrag er for småt, men se om du kan undvære en plovmand. Så er vi nemlig med din hjælp meget snart i mål. Og så kan der reddes flere soldaterliv og -lemmer. Og dermed kan vi hjælpe med at sikre, at de unge mødre og fædre der slås i skyttegraven, kan komme hjem til deres familier igen.


Det er en officiel dansk-registreret hjælpeorganisation (Bevar Ukraine) der indsamler og indkøber udstyret for os. Det er din sikkerhed for at pengene går til det helt rigtige formål.


Sådan donerer du:


Overfør til MobilePay til 46778.


OBS! Du skal skrive ordet "ambulance" i kommentarfeltet. Dette er meget vigtigt, for så går pengene direkte til vores køretøj.


HUSK! At du kan trække beløbet fra hos skattefar, da det er en officiel indsamling. Så der er ingen undskyldning for at lade være med at give et bidrag :)


Jeg gentager: Venligst husk at skrive ambulance i kommentarfeltet. Det er vigtigt for os, så organisationen ved, at det er til vores køretøj at pengene skal allokeres.


Jeg takker så ydmygt for din støtte. Jeg lover dig personligt, at vi gør vores bedste dernede. Det er hårdt. Især mentalt. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Det koster blod, sved og rigtig, rigtig mange tårer. Mareridt om natten. Rysteture. Vi tager bad i koldsved. Menneskelige tragedier i overflod. Stakkels børn. For helvede, mand. De stakkels børn.


Men der er masser af håb. Og der er stædighed. Enorm stædighed. Denne her kamp, den ikke tabes. Den kan ikke tabes. Frihed skal vinde over diktatur! Sammen kan vi lykkedes.


Det vil også hjælpe os rigtig meget, hvis du udover en donation gider at dele dette indlæg på dine sociale medier. Du har sikkert en omgangskreds der er langt større end min. Og der er mange af jer derude der kan dele opfordringen. Så del dette indlæg med dem du kender. De vil også gerne hjælpe, når det giver mening.


Det er jeg sikker på. Og tak for dig. Tusind tak.


Med kærlig hilsen,


pK.bottom of page