top of page

Og vinderen er...

Bedre sent, end aldrig. Der kom lige noget i vejen.


I donerede. Jeg trak vindere. Droner blev købt. Jeg fik aldrig skrevet det herinde. Men jeg har i dag kontaktet følgende læsere, som vandt i lodtrækningen:


- Anna

- Jens

- Michael


Tjek eventuelt jeres spambakker. Og en kæmpe tak til alle jer, der donerede. Sammen mod sejren. Der kommer, selvfølgelig, mere information omkring leveringer senere.


Bemærk den alfabetiske orden. Det er fordi jeg satte alle fornavne ind i et excelark og bad junior om at råbe nogle tal. Det kan ikke være mere tilfældigt. Hvis det vel og mærke er mig der skal udføre det. Hvis du er én af dem, der ikke vandt, men gerne vil have nogle patches eller andre souvenirs, så skriv til mig, og jeg skal se, hvad jeg kan gøre. Hvis der er mange der skriver, så er det først til mølle. Har kun få patches der ikke betyder noget for mig personligt, og de personlige, dem beholder jeg som et tungt minde.


Jeg vil gerne fortsætte bloggen og give opdateringer om krigen, og fra fronten. Men jeg synes ligesom at det kræver at jeg er fysisk tilstede i Ukraine. Og det er jeg ikke. Hverken lige nu, eller inden for en umiddelbar fremtid. Jeg bliver simpelthen nødt til at komme tilbage i nogenlunde kampform, før jeg skal flytte mig igen. Både fysisk og mentalt skal man helst stå nogenlunde skarpt, for ellers laves der fejl. Og fejlmarginen fra av min tå til av min arm er ikke ret lang. Og jeg har stadig brug for begge arme.


Jeg kan ikke sætte en dato på. Men krigen kommer, og dette er nok lavt sat, mindst til at vare 1½ år endnu, og derfor skal der nok komme flere muligheder for at se lidt mere til Dagens Darwin, Dagens HIMARS og selvfølgelig også Folkets Kommende Klassiker; Dagens Misantropi.


Én ting jeg gerne lige vil understrege, før jeg lukker dette indlæg, det er at den russiske hær stadig er i gang med at blive dematerialiseret. Det er den ukrainske desværre også, for offensiver kræver tab. Mit håb om at den russiske hær ville fortsætte sine håbløse offensive indsatser og at den ukrainske militær dermed kunne nøjes med at forsvare det meste af sejren hjem, er kuldsejlet på den storpolitiske konto. Jeg skal ikke gå for meget ind i det her, for det er ikke min gebet, men der er helt oplagt stærke kræfter i vesten som ønsker at Ukraine vinder, men at de vinder langsomt. Og helst rigtig langsomt.


Altså prøvligeathørher', Moskva og andre gigantiske mål (både politisk og materielt) i Rusland er nu udsat for daglige angreb. Daglige angreb på russisk infrastruktur og produktionsmidler. Røde linjer, min bare. Tyskerne var bange for at sende hjelme. Rusland har kun én rød linje, og det er NATO-soldater på russisk territorie. Og selv der tænder de selvfølgelig ikke op for det helt store bål med kernevåben, for så får de selv en kæmpe snitter, og de ved sikkert ikke engang om 2/3 af deres missilsiloer kan åbnes. Alt andet end udenlandske tropper på russisk territorie er en imaginær trussel, og dermed tåbelige begrænsninger som 'vi' har pålagt os selv.


Og den der med at være bange for at russerne tager handskerne af. *suk*. Altså for faen, handsken er ikke bare taget af, den er smidt på jorden for længst. De har udfordret til duel. De har bekendt kulør. De sender skolelærere og Jørgen nede fra kroen mod fronten. De er muddafucking næsten all-in, og de vestlige politikere sidder stadig og ævler om øh-bøh-langtrækkende våben og 2% mindre økonomi i kommunekassen i 2024. Som om at kortrækkende våben gør mindre ondt for den, der bliver ramt. Du kan i øvrigt spytte på Rusland fra Ukraine, hvis du er frisk nok.


Krig handler om at myrde din modstander. Ikke kæle dem venligt på kinden og bede dem tage hjem. Det handler om at sende store mængder dødbringende metalstykker og eksplosionsgasser der overskrider lydens hastighed lige i smasken på din fjende. Det skal gøres således at du laver dødbringende huller i ham, eller krøller hans lunger med lufttrykket. Ellers gør han det mod dig. Om det så er klyngebomber, ATACMS, Tomahawk, Hellraiser, lanse, sværd, morgenstjerne eller din fasters urne - så bruges de for at nakke din fjende, før han nakker dig. Undskyld mit ordvalg men jeg har nul fucks tilbage for fr imaginære røde linjer og tissen-i-bukserne. Særligt fordi det i denne henseende er virkelighedsfjerne karrierevatnisser der sidder på magten. Giv dem 24 timer alene syd for Bakhmut og de skal nok komme på andre tanker. Goddamnit!


Med andre ord, og som tidligere beskrevet, så skal Rusland åbenbart sidde rigtig grundigt fast i mudderet, steges over en sagte ild, røges langsomt. Og der er vel stadig omkring 10.000 kampkøretøjer til gode, før der er tømt godt ud i Sovjetmateriel. Men så er en eventuel trussel mod andre europæiske lande også væk og amerikanerne kan vende blikket mod Kina/Taiwan, eller Mexicos karteller, eller hvem de ellers vurderer som en national trussel. Tak til ukrainsk blod for at muliggøre denne sikkerhedsmæssige gevinst. Suk.2022 i tre kapitler. 2023 var roligere for mig. Indtil videre. Der er tid at løbe på, og stadig gode muligheder for at jeg tager en tur eller to mere inden Dronningen skal tale til os.


11 kommentarer
bottom of page