top of page

Se Vuhledar og dø

Kære læser, så er jeg så småt tilbage efter en lille pause her. Klar til at fylde dig op med gode nyheder fra fronten og kedelige anekdoter fra det virkelige liv. Jeg har læst de mange kommentarer under Maksimillians opdateringer. Tusind tak for omtanken. Det kom bag på mig. Nærmest lidt overvældende. Jeg minder venligst om, at ingen nyheder er gode nyheder. Det er ligesom med ham Carsten fra dit studie. Ja, hvad blev der egentligt af ham? Ham hører du aldrig om. Det er fordi, at Carsten stadig sidder og rådgiver om frimærker og folkepension, og henter basser om søndagen i sin Berlingo. Hvis Carsten en dag går komplet Falling-Down i Indre Aalborg, så skal du nok høre om det. Intet nyt er godt nyt. Jeg beklager hvis du blev bekymret. Og intet om ondt om min ven, Carsten. Jeg håber han har det godt.

Nå men altså, jeg har ikke rigtigt fulgt med, men har dog lidt godbidder på vej. Der er for eksempel stadig en synlig mangel på russisk materiel, både ved fronten, og på togbanerne på vej mod fronten. Der er ikke så lang tid til at Rasputitsia sætter ind. Så jeg ved ikke helt, hvornår deres forventede og store og kæmpe og sabelraslende og højtflyvende offensiv sætter ind. De skal skynde sig, hvis ikke de skal sidde fast i mudderet som i marts/april 2022. Kan du huske det? Det var et kønt syn. Jeg tror, offensiven er i gang, og har været det hele 2023. Den er bare ikke særligt omfattende. Kommer der mere? Så skal de som sagt rubbe neglene. Jeg er også stadig overbevist om at de snart skal mobilisere offentligt og omfattende igen. Jeg har fire dage indtil jeg må indse at have taget fejl med den tidshorisont. Der skal mere til, det må de indse.


Det er til Ukraines fordel, hvis russerne ikke formår at skabe afgørende gennembrud snart. Der er mindst 7-8 ukrainske kampvognsbataljoner med diverse udgaver af Leopard1+2 samt de polske PT-91 under opbygning. 150+ kampvogne. En ukrainsk kampvognsbataljon har normalt mellem 28-35 kampvogne. Samlet er det en væsentlig styrke, som russerne ikke har reserver til at modstå på specifikke afsnit.

Er der nogen der har tjekket op på, om disse gutter nogensinde kom ud af elevatoren? Det er snart et år siden at VDV kom på kamera her. Good times.


Wagner er i problemer. Både politisk og på slagmarken. Der har været en masse in-fight, men det er primært spil for galleriet. Jeg følger op på dette snart, for det er interessant i og med at Wagner er den eneste enhed der har leveret 'resultater' i de seneste otte måneder. Men der er en hel naturlig udløbsdato på deres strategi, for så mange duelige indsatte har Rusland trods alt ikke. Det er jo ikke USA, hvor det er en folkesport og et stort forretningsområde sådan at sende unge mænd i spjældet i evigheder. (Rusland havde før krigen cirka 150.000 indsatte - USA har over tre millioner).


Bakhmut er i problemer. Store problemer. Snart omringet, men fjenden er stadig ude for selve bygrænsen. Endnu Russerne modtager stadig vanvittige tab, pt. særligt i de østlige og nordlige forstæder. Jeg vender selvfølgelig retur med mere om Bakhmut, men det må stadig være et spørgsmål om tid før byen rømmes eller falder.


Vuhledar. Du er sikkert nysgerrig, men jeg kan ikke sige så meget. Vi blev ramt af fjendtlig beskydning. Når den slags sker, when shit gets real, viser forskning os at cirka 2 ud af 10 mennesker vil tage valg, der direkte forringer deres muligheder for at overleve. Det er her, at træning, erfaring, planlægning og gentagelse, gentagelse, gentagelse, spiller ind for at dine chancer bliver bedre end dine risici. Jeg kan ikke forklare dig præcist hvad der foregik. Erfarne efterforskere og efterretningstyper ved også, at hvis du spørger ti mennesker to gange om én begivenhed, så får du mindst femten versioner retur. Jeg bilder mig ikke ind, at min version er den rigtige. Du skal nok få den en dag, og indtil da, kan jeg blot konstatere at jeg sidder her i dag. Det er der andre, der desværre ikke gør. Det er forfærdeligt og man skal forstå, at der pt. er steder i Ukraine hvor det konstant er dødsensfarligt at opholde sig. Mere om det senere.

Til alles store glæde, oprettes der snart en ny tråd med daglige opdateringer, herunder blandet andet med nyklassikere som Dagens Darwin, Dagens Himars (en rigtig benfri banger, denne her gang), og en lille blanding af Rambo meets Duke Nukem. Samtidigt vil jeg gøre mit bedste for på sædvanlig facon at pege fingre af den russiske hær, og påpege hvor lidt de opnår mens deres tab stiger i samme tempo som rublens inflation i start-halvfemserne. Som hos Aeroflot anno 1989, så går det op og ned for dem. Mest ned.


Jeg takker mange gange for jeres støtte og omtanke. Blev selvfølgelig glad for de mange kommentarer og mails. Jeg har fået at vide, at jeg skal spørge om hjælp. Alle jeg snakker med, siger det til mig. Jeg er dårlig til det, og krymper lidt når jeg nævner dette her; men bloggens abonnementer til hosting og domæne skal snart fornyes. Det koster cirka 2000 kroner for det næste år. Hvis du godt kan lide at læse med, og gerne vil bidrage til betalingen af denne regning, bedes du give et bidrag her: https://www.buymeacoffee.com/opdksec . Det ligner ikke umiddelbart at krigen stopper lige foreløbigt, med mindre den russiske hær vælter helt. De russiske politikere vil tilsyneladende gerne sende flere de ikke kender i døden.


På forhånd mange tak for din støtte, og jeg ser frem til at vi skal se endnu mere video sammen i 2023. Nu skal frontlinjen så vidt muligt holdes, indtil vinteren og Rasputitsia er ovre. Så kommer der gode nyheder. Jeg ved det, for jeg har set det. Håber du vil læse med.


/pK

7 kommentarer
bottom of page