top of page

Ugen der gik i Ruslands invasion af Ukraine #2

Jul i juli? En gammel nisse har i hvert fald endelig besluttet at frigive vigtig ammunition til forsvaret af Ukraine. Alt dette, og lidt andet, i denne omgang af ugen der gik i Ruslands invasion af Ukraine.


14. juli 2023: Ferietid og ferieindlæg

Der er så meget jeg gerne ville skrive, men nu er tiden inde til at jeg tager på ferie. Jeg er snart på vej, og kommer først tilbage i august. Tak for nu, mine kære læsere. Jeg ønsker jer en fortsat god sommer.


Jeg har skrevet lidt her. Jeg ved ikke hvorfor. Måske fordi en venlig kvinde spurgte mig hvad jeg gik og lavede til hverdag. Læs det, eller lad' være: Når Valmuen Blomstrer
14. juli 2023: Bullseye!

Mød en erfaren droneoperatør. Og se et andet eksempel på. hvorfor droner er så vigtige for Ukraine, særligt her under de kommende måneders offensiv. En lille håndgranat, ganske sirligt placeret, kan gøre stor skade på fjendens forsvar og gøre det lidt nemmere at komme igennem:
14. juli 2023: Hvis du skal brokke dig herinde, så er det ud!

Mød Popov. Først fik Ukraine bøffet hans chef og dennes entourage. Så ramte Ukraine et opsamlingssted for russiske mobilister og sendte flere hundrede retur i sorte poser. Så brokkede han sig til Das Überkommand over at forsvaret ved Zapo var for kostbart for de russiske soldater i de forreste linjer.


Så blev han fyret. Så tog han bladet fra munden, og fortalte offentligt Rusland det, som mange af os godt er klar over: Det ser ikke godt ud for den russiske hær på slagmarken. Som i ved, kan sandheden ofte være ilde hørt. Popov her, er dog stadig i live (tilsyneladende). En af de bedste taktikere på en sydlige front. Men husk på i Zsarens Rusland, der belønner vi loyalitet, og ikke kritisk stillingtagen. Hør selv, direkte fra æslets egen mund:
14. juli 2023: Lodtrækningsinformationsoplysning

Først og fremmest; tusind tak for de mange fine bidrag. Husk endelig at skrive AMBULANCE på jeres overførelser og send kvittering til mig på opdksec@protonmail.com såfremt du ønsker at være med i lodtrækningen om de hæslige præmier.


Jeg trækker vindere den 2-3 august. Hvorfor først så sent, spørger du. Fordi jeg snart har lynende travlt med at holde ferie, og derfor ordner jeg det når jeg kommer hjem. Trækker vindere, skriver til dem, sender pakker afsted. Så husk endelig lige at prikke til dit netværk.


Mobilepay: 46778 (BevarUkraine)

Bankoverførsel: (reg) 9033 (konto) 1059440


*Vigtigt* Skriv AMBULANCE i kommentarfeltet.


Kender i det, når man åbner sin mail, og den er propfuld? Det kan godt være sådan lidt nedslående og demotiverende. Men ikke denne gang! Hold da op. Jeg må finde flere trøstepræmier frem for jeg håber I alle sammen vinder!12. juli 2023: Hjælp os med at hjælpe


Som i ved, er droner essentielle for overvågning af slagmarken, herunder også ved medevacs, levering af forsyninger og humanitær hjælp til civile fanget i området. Jeg har efterhånden været med til at levere en del af denne her type grej. Modtagerne ved godt at det er kostbart udstyr der redder liv. Når man har mulighed for lige at snakke med ukrainerne om det, i en stille stund, og jeg fortæller at det er bidrag fra helt almindelige mennesker hjemme i Danmark så bliver deres øjne altså lidt bløde i det.


Der er to ting, der virkelig værdsættes: At vi selv levererer udstyret personligt, og at det er sponsoreret af folk som dig. Det tager de som et kæmpe moralsk rygstød. Det er fritaget fra storpolitisk palaver. Det er hjælp, direkte fra bekymrede mennesker til berørte mennesker. Og det er sgu lidt smukt at opleve voksne, krigshærdede mænd med hår mellem tænderne fælde en tåre, når de hører at folk i Danmark har taget fra deres pension eller ungernes is-budget og doneret til ukrainernes frihedskamp.


Vi kan godt regne med, at hvis Danmark en dag kommer i problemer, så står der titusindvis af ukrainere klar til at hjælpe os. Det er helt sikkert. Dannebrog er blevet vist frem mange steder og taknemmeligeden er stor. I august skal der leveres 52 styk effektive droner til en række enheder der blandt andet kæmper ved Bakhmut lige nu. Den samlede pris er 1.1 million af Dronningens Mønt, og vi er et stykke vej fra at kunne betale regningen. Ikke langt, men dog langt nok fra at jeg nu bliver nødt til at bede om din hjælp.


Den ene gode nyhed er, at en fast læser, der tidligere har bidraget stort herinde, har besluttet at matche ALLE donationer der kommer ind. Så hvis du kan undvære en donation til forsvaret af Ukraine og Europa - så tæller den altså dobbelt i denne omgang! Det er ikke helt dumt, og lad os se hvor meget vi kan rive læseren J for i denne omgang.


Den anden gode nyhed er, at jeg har besluttet at udlodde nogle af mine 'souvenirs' fra Ukraine. Så hvis du donerer over 250 kroner, får du et lod i puljen og kan vinde følgende:

  • En russisk kampvognskommandørkasket med moderigtigt hul i panden

  • En let brugt jakke fra selvsamme Has/Been

  • En taske der er komplet ubrugelig, men måske kan fungere som konens strandtaske i en snæver vending. Den faldne russiske kommandants vadsæk. Han får ikke brug for den mere.Sådan gør du:


Mobilepay: 46778

Bankoverførsel: (reg) 9033 (konto) 1059440


*Vigtigt* Skriv AMBULANCE i kommentarfeltet.


Send kvittering til mig på opdksec@protonmail.com for at få dit lod i puljen. Hvis du ikke ønsker et lod, så send venligst en kvittering alligevel. Det er blot fordi jeg synes du er sej og skal have det at vide. Bemærk at din donation er fradragsberettiget. Jeg sender også nogle trøstepræmier ud til tilfældigt udvalgte.


Har du et firma der gerne vil donere? Fedest! Bred ymer! Så skriv eventuelt til mig hvis du er i tvilv om hvordan, eller se mere på www.bevarukraine.dk hvis du er haj og ordner den slags selv selv - husk at skrive AMBULANCE.


Med håbet om støtte fra jer derude,


-pK


De to UAV der er bestilt en ordentlig røvfuld af. Den ene har termisk kamera. Det er ikke billigt, men et er afgørende. Du ved, den slags kamera der for eksempel gør det muligt for den Internationale Legion at overvåge området foran deres forsvarsstillinger og give et større russisk angreb en ordentlig omgang pulver. Bemærk infanteriet der angriber bredt over åbne områder. Dette her er Human Waves leveret til din skærm fra et termisk kamera fra en UAV. Jeg siger det bare, ik:12. juli 2023: Livet som russisk officer: En kort gennemgang


  1. Indlogér dig selv på et hotel i krigszonen. Gerne sammen med mange andre ligesindede. Jo flere, jo bedre.

  2. Del billeder af din position.

  3. Vis video af dit antiluftskyts der 'virker'.

  4. Få et vestligt missil lige i æsken.

  5. Gentag med ny officer.Når den sidste flaske er tom... Oleg Tsokov Yurievich, nu eks-Generalløjtnant i den russiske hær.
12. juli 2023: Ukraine tester luftforsvaret ved Kerch

Den famøse bro fra Rusland til Krim, og militærpositioner omkring den, er selvsagt et oplagt mål. Den anden dag angreb Ukraine stillinger i området med modificerede sovjetiske S-200 jord-til-luft missiler. De kan ramme mål op til 250 km væk, er ganske upræcise, og indeholder ikke meget guf. Men - Ukraine har en del af dem, og de er oplagte at fyre efter russiske installationer omkring vigtige mål, særligt for at teste deres luftforsvar før et reelt angreb planlægges og udføres. Med lidt held og nogle seriøse anstrengelser kan det blive Kerchbroens sidste sommer. Men den er ikke nem, og den store skade på jernbanebroen sidste år skete primært fordi toget med brændstof blev ramt. Det vil (ikke) undre mig hvis russerne sender endnu et tog over broen, og at Ukraine vil forsøge at ramme det igen.


Billeder fra sidste år, 2022.


12. juli 2023: Miner diskriminerer ikke

En læser spurgte mig for nyligt om ikke udlægning af egne miner kunne være et problem for mobiliteten under angreb/forsvar. Svaret er et ret eksplosivt 'ja'. Her ses en russisk BMP-2, med op til 11 mand ombord, fedte rundt i egen zone under et russisk modangreb på fremskudte ukrainske enheder. Skal vi lege jorden er giftig?
11. juli 2023: Dum idé, Ivan

En tilfangetaget russisk soldat viser vej hen til sårede makker. Hans makker begår en lille fejl her og vælger at trække splitten på en granat. Den ukrainske soldat gør os alle en tjeneste og afretter vedkommende på stedet. Når man har overgivet sig, så er det Game Over, og du skal ikke gøre den slags. Vi har tidligere set en hel flok russiske soldater bliver savet midt over, da ham der den sidste kom væltende ud, guns blazing. Som så ofte før, opmærksom på videoindholdet:
11. juli 2023: Dagens Nøgenløb

En stolt dansk festivaltradition. Her taget til det ekstreme niveau, må man sige. En russisk kampvogn er blevet demobiliseret og mandskabet tager flugten, indtil de bliver sænket af en ukrainsk maskinegevær. Hvorfor der er så mange russiske kampvognskommandører uden tøj på, det ved jeg ikke. Men jeg ved at der er smedens varmt i området og sikkert en anelse lummert inde i metalkassen. Måske er det derfor at Nøgenløb 2023 - Donbas Edition er på programmet.
11. juli 2023: Dagens Misantropi: Højdespring

Velkommen til Dagens Misantropi. Træt af det hele? Regner det på ferien? Sidder du i en tysk bilkø omkring München? Frygt ej længere for dine omgivelsers ve og vel. Dette her er Dagens Misantropi. Vi kommer ind i videoen, i det sekund den russiske BMP fyldt med infanterister rammer noget som den nærliggende kampvogn også ramte. 10/10 fra Dødens Dommerpanel for vejrmøllerne:

Sluk lyden, fordi ... wtf?11. juli 2023: Ukrainsk succes ved Bakhmut

Både nord og syd om Bakhmut angriber ukrainske enheder fortsat de relativt sparsomt bemandede russiske stillinger. En række højdedrag er indtaget hvilket giver mulighed for at beskyde russiske stillinger med blandt anet mortér. Der er meget lang vej før de russiske forsyningslinjer ind til byen afskæres, men udviklingen er meget positiv her. Det er den 83. Luftbårne Brigade (VDV) fra Rusland som har fået den minimalt noble opgave at forsvare en sydlige del af Bakhmut mod en af de mest kamphærdede ukrainske brigader, 3. Offensive Brigade. Jeg synes det er værd at nævne, at læsere der har doneret herinde kan bryste sig af at have været med til at udruste disse soldater. Jeg sov i øvrigt i brigadens midlertidige hovedkvarter den nat, i en ledig hotel suite. Med badekar endda, og alt mulig lækkert som for eksempel et rent lagen.


Nåh, men Ukraine rykker mod Yahidne og Soledar nord om Bakhmut, og Klischivka syd om Bakhmut:Det gør ondt på russerne. Jeg ved at friske enheder fra VDV led hundredevis af tab i den første uge af juli. De er i en situation hvor Ukraine har initiativet i sektoren, og hvor de skal forsvare hastigt forberedte stillinger der bemandes af nyankommet, mobiliseret mandskab. En dårlig kombi. Jeg tror på at Ukraine kan fortsætte med at bryde igennem på flankerne, særligt fordi det rygtes at de tjetjenske TikTikTropper er sendt frem for at holde en række positioner i og omkring Bakhmut. Det kan de ikke.


En ukrainsk drone spotter en russisk position i Bakhmut og dirigerer beskydningen. Droner er helt essentielle i moderne krigsførelse, helt ned på gruppeniveau.


På flankerne foregår kampene oftest i de efterhånden temmelig berygtede markskel. Jeg kan nok anbefale en skovtur i området de næste 10-20 år, hvis du er sådan én er godt kan lide at betræde steder hvor andre ikke har gået for nyligt. Vi kommer her ind i et succesfuldt ukrainsk angreb. Hårde kampe, og du skal kunne stole på din makker:
Som tidligere beskrevet så har den russiske hær efterladt tusindvis af ligene fra egne tropper hvor er de faldet. Selv i områder under russisk kontrol gør de sig ikke særligt umage med at sende de faldne hjem til deres familier. Det betyder også, at der venter de fremrykkende ukrainske tropper en del skrappe syn når en stilling tilbageerobres. Obs på videoindhold. Først ved Bakhmut:Og overalt hvor der vindes frem, her ved Zapo. Denne her, efter min mening, ekstremt lave respekt selv for egne tropper er noget man altid skal huske på, når man analyserer hvordan Rusland kan besejres. For der var for eksempel ikke mange der havde regnet med at de konstant ville genopfylde deres forreste linjer, i et alt-eller-intet forsvar af dem. Det kommer bag på mig, men et burde det ikke have gjort. Den russiske hær har alle dage betragtet deres infanteri som expendables. Som noget du har rigeligt af, og som blot skal fiksere fjenden længe nok til at artilleriet kan smadre alt levende foran dem.


Måske er det derfor, at de er så gode til skak. Eller også er det omvendt. Uanset hvad er det en komplet mangel på respekt for menneskeliv, både under og efter livet, og det er stramt at slås mod en fjende som nærmest trækker på skuldrene over så voldsomme tab. Tab, der ville have sendt chokbølger igennem ethvert demokratisk samfund og fået en eller anden politiker til at få en spand rød maling i fjæset. Men i Zsarens Rusland, der er alt bare peachy og rosenduftende:
11. juli 2023: Hårde kampe ved Robytne

Ukrainske infanteri i Bradley forsøger igen at gennembryde det russiske forsvar ve Robytne. Hårde kampe og et omfattende forsvar har desværre igen stoppet offensiven her, men denne gang fik ukrainske enheder ryddet og indtaget de første 400 meter af linjen. Dette er på den vestlige del af sektorens front og er et led i kampen om Tokmak. Russerne giver sig ikke en meter her, og kampene giver tunge tab til begge sider.


08 juli 2023: Klyngebomber

USA har besluttet at åbne for deres lager af DPICM (dual-purpose improved conventional munition), populært kaldet 'klyngebomber'. Se, de har ikke det bedste ry. Men man skal virkelig sidde på den højeste moralske hest hvis man mener, at Ukraines hær ikke må bruge den type ammunition i deres eget land, under en eksistentiel krig, mod en modstander med en kæmpe hær - der i øvrigt selv bruger klyngebomber. Mod civilbefolkningen. Rusland har affyret mere end 10.000.000 granater på ukrainsk jord. Mange af dem produceret i perioden før vi var født. 20% fusere er lavt sat.


Derudover har de spredt (anslået) mindst fem millioner miner. Et par tusinde mindre granater på en komplet forurenet slagmark spiller ingen trille. Vil der dø civile i årene efter som følge af klyngebomberne? Ja, det vil der. Vil de redde tusindvis af ukrainske soldaters liv og lemmer ved fronten? Ja, det vil de. Hvis regnskabet skal gøres op, så ved jeg godt, hvilken regning jeg foretrækker at betale her. Invaders must die.


Hvis du har læst med herinde sådan nogenlunde fast, så vil du vide at en væsentlig del af kampene foregår i og omkring markskel. Se denne video, og luk bagefter dine øjne og forestil dig at dette her er et markskel nær Bakhmut, og du er russisk mobilist på vej for at erstatte enheden der holder linjen, da du drejer om hjørnet og ser dette her:Der er to ting der er særdeles vigtigt at have med her: USA leverer ikke denne type 155mm ammunition fordi de har lyst til det. De er godt klar over, at den ikke er populær i brede kredse. De leverer den, fordi vi er ved at løbe tør for artilleriammunition og fordi at de russiske forsvarsstillinger særligt i syd er virkelig kostbare at komme forbi. Hvis ikke der 'gøres noget' så ender offensiven ikke lykkeligt. Produktionen af 155mm granater skal simpelthen mangedobles i NATO-lande, og det skal være gjort sidste år.


Leveringen af 155mm DPICM er i øvrigt en vigtigere nyhed end en levering af ATACMS er det. Det er manglen på konventionelle granater der er vigtigst at adressere, og USA har så vidt jeg ved omkring 4.5 million af dem her. De er designet til at rydde infanteri fra befæstede stillinger og skyttegrave, og det er lige præcis hvad russerne gør - fylder deres forreste linjer godt op med infanteri der så holder stand mens artilleri og luftvåbnet arbejder. Hvis linjen ryddes hurtigt med DPICM kan ukrainske angrebstropper hurtigere bevæge sig igennem killzonen og holde momentum. Kæmpe potentiale, så det er bare med at få dem fløjet ind.07. juli 2023: Yadayadayada


Der er sket ting og sager siden jeg sidst straffede tastaturet. Hold da kæft, mand. Du tænker nok, hvorfor skriver han så ikke noget om det? Min kære læser, årsagen er enkel; Jeg har været i Helvede® og tilbage igen. Og her tænker jeg ikke på Ikea lørdag formiddag i starten af måneden med hele den uforsvarligt overvægtige svigerfamilie i vild bjergspurt kun iført crocs og remoulade fra K-salat. Bevar os, den slags udflugter har selvsagt indlagt en lang række minefelter og snigskytter, der kun venter på at fylde din kundevogn op med overflødigt køkkeninventar der hedder SMÖRBOL, GRÖNKULLA eller GÜNTHER mens du tvinges rundt på sirligt anlagte, købsoptimerende og excelsarks-behagende ruter i Forbrugerismens Højborg.


Næh du, jeg har set noget af det værste menneskeheden kan mønstre i disse år og du skal da ikke snydes for en kort beskrivelse af synet. Som en omvendt instagram deler jeg alt det klamme. Her sad vi og så på at russiske sanitetsfolk kørte rundt med kasser pakket ind i plastik og undrede os. Indtil rublen faldt (lol). Det var kasser, tidligere beregnet til transport af optændingsbrænde, nu brugt som affaldsspande for russiske kropsdele. Tonsvis af kropsdele, leveret af det russiske militær courtesy of ukrainsk artilleri. Alt sammen pakket ind med, og hold nu fast på den indre gastrik, en ballepresser og en ensilagepakker. En kubikmeter kød. Med afstand det klammeste jeg nogensinde har set, og det siger immervæk en del, for i folkeren gik jeg i klasse med Bastian. Og han var fandme en klam fyr.

Ensilagepakkeren. Kommer snart til en bedemand nær dig. Kvadratisk, praktisk, kvalmeinducerende.


I have seen som shit. Men denne her krævede alligevel frisk luft, smøger, tre-fire dages tænkepause, og udpræget søvnmangel. Det er absolut det klammeste jeg nogensinde har set, men kan da trøste mig med, at jeg nu altid kan referere tilbage til et par gutter der med garanti har et mere meningsløst job end både dig, mig, og dem der installerer blinklys i BMW'er.


Således opløftede, og med ny inspiration serveret gratis af undertegnede direkte til Skare Foods tilsyneladende meget lidt kræsne og altædende ejerkreds, kan vi nu tage et kig på slagmarkens status. Se lidt video. Dagens HIMARS. Dagens OL-Disiciplin (Højdespring). Dagens English Breakfast. Få et par enkelte bud på hvad vi kan forvente over sommeren. Det her, det er Ruslands invasion af Ukraine, du er på www.krigeniukraine.org, og du er min nu.07. juli 2023: Frontopdatering Syd


Fokus i medierne har naturligt nok været på den sydlige sektor, også kaldet Zaporizjzja-linjen. Dette frontafsnit strækker sig fra Vasylivka på den vestlige flanke til Vuhledar på den østlige. Det er her, at Ukraine har indsat tre nytrænede angrebsbrigader med vestligt materiel, herunder Leopardkampvogne og kampkøretøjer som amerikanske Bradley og svenske CV90. De ukrainske enheder har mødt indædt modstand, mod en fjende i forberedte stillinger med væsentlige reserver i behold.


Uden luftstøtte af nævneværdig grad har offensiven ændret karakter fra et gennembrudsforsøg til en nedslidning af de russiske enheder. Det er primært det russiske artilleri og de omfattende minefelter der begrænser offensivens succes. Minefelter er ikke voldsomt problematiske at passere, hvis du har tid, fred og ro til det. Under beskydning i aktiv kamp er det en helt, helt anden sag. Degraderingen af russisk artilleri (og kamphelikoptere) er derfor det primære fokus lige nu.


En russisk MLRS, Tornado 9A52 , bliver observeret af en ukrainsk UAV og efterfølgende uskadeliggjort af HIMARS. Det er dette her, der foregår lige nu. En kamp om artilleriet, med artilleriet, af artilleriet.


Der udspiller sig derfor et heftigt artillerislag på den sydlige front, og jeg er mægtig glad for at kunne berette, at ukrainsk artilleri er deres modstanders overlegent, særligt når det kommer til præcision. Det opsparede arsenal af M982 Excalibur til M777 og diverse typer ammunition til HIMARS kommer virkelig til sin ret lige nu. Det er svært at sætte en tidsperiode op, men som jeg ser det, så vil dette hårde arbejde begynde for alvor at bære frugt i denne sektor, omkring 20-25 dage fra nu. Hvis det ikke gør, så frygter jeg for udfaldet af denne offensiv, for i så fald vil den russiske hær have nærmest utømmelige menneskelige og materielle ressourcer.


Et russisk ammunitionsdepot opdages. Bemærk den noget ... optimistiske opbevaring af sprængstoffer. Igen må vi takke Korruptionen & Arrogancen for at de ikke har styr på deres basale logistik. Se hele klippet. Det er det værd.


Hvorfor 20-25 dage? Jo, de russiske artilleribataljoner får store klask i disse dage. Ammunitionsdepoter og kommandocentraler elimineres også dagligt. Den russiske hær har besluttet at forsvare alle deres linjer med et indædt forsvar fra infanteriet, og modangreb med mekaniserede enheder mod tabte stillinger. De har flyttet strategiske reserver frem. Fra grænsen mod Kina, 7000 klik fra fronten. Jeg vurderer, frejdigt og optimistisk, at de ikke kan tage denne behandling i særlig lang tid fremover, og at de derfor bliver nødt til at prioritere deres forsvar på færre positioner. De bliver simpelthen strukket ud for tiden, og deres linjer mørnes. Erfaring viser os, at hvis ikke du samler dine ressourcer i sådan en situation så risikerer du at blive overløbet uden for din kontrol. Samtidigt har Ukraine ikke indsat de tungeste stød endnu, men jeg ved at der pt. føres mindst tre friske brigader frem mod den sydlige sektor.


Fire russiske Msta-S selvkørende artilleripjecer får besøg af Fætter HIMARS fra USA. Det her, det er den daglige virkelighed for de russiske artilleribataljoner. Det kan de ikke holde til i længden. Send. Mere. Ammunition. Nu.


Det er ikke utænkeligt, at disse brigader holdes som trumf og sættes ind mod de svageste steder på linjen om nogle uger når det russiske forsvar er mørnet yderligere. Lad mig igen understrege at artilleriet er den, der bestemmer festens musik. Alle andre klapper blot i takt. I en krig af denne type, tager artilleriet sig af omkring 80% af fjendens tab. Degraderingen af fjendtligt artilleri er derfor nøglen til en succesfuld offensiv, der samtidigt muliggør en vis bevarelse af egen offensive kampkraft til senere aktioner.Tre kolde fra kassen. Russiske barakker får natligt besøg af HIMARS. Jo mere sydpå Ukraine kommer, des sværere bliver det for russerne at samle nævneværdige antal soldater i ophold uden dækning. Der er en årsag til det meste. Også til brug af ballepresser og ensilagepakker. Det er en syg verden.


Udover dette fokus på russisk artilleri, er Ukraine begyndt at arbejde på den russiske helikopterbase i den besatte havneby, Berdjansk. Det er en svær opgave, for området er tykt dækket af lagdelt russisk luftforsvar, for de ved godt, at deres helikoptere er et centralt element i deres forsvar. Det bliver interessant at se, om Ukraine kan degradere luftforsvaret nok her til at kompromittere tilstedeværelsen af russiske kamphelikoptere i denne sektor.


De ukrainske landtropper forsøger primært at bryde igennem på den vestlige del af linjen og særligt Vasylivka og Robotyne, hvor sidstnævnte åbner en fin rute mod strategisk vigtige Tokmak. En befrielse af Vasylivka vil give mulighed for at angribe forsvaret af Tokmak/Melitopol fra den vestlige flanke og samtidigt fritage russiske artillerister muligheden for at skyde over Dnepr i dette område.


Det er en led og ond opgave for de ukrainske frontlinjetropper, og e har selvfølgelig modtaget hårde tab. Bemærk at der i store historiske slag har været færre tropper på begge sider. Dette her er en slagmark i størrelse XXL, og referencer til berømte landslag under anden verdenskrig er på ingen måde umulige. Vi har en situation hvor hundredetusindevis af tungt bevæbnede soldater står klar og sendes mod hinanden via daglige angreb fra begge sider. Intet efterlades intakt:


Når din klamme nabo kommer på besøg. Bakhmut efter russki mir.


11 kommentarer
bottom of page